Prachtige campagne, behalve de timing

United States of Fans maakt doorgaans mooie reclame voor grote klanten: Heineken, Philips, Atos, Eredivisie live, Ernst & Young en Cruyff Foundation. De nieuwste advertentie voor Adidas ziet er ook weer gelikt uit. Over elke vierkante centimeter is nagedacht. Hier zit maanden werk in: concept, ontwerp, design, fotografie en uiteindelijk de straat op. Omdat mensen in de regel via min of meer vaste routes binnen een beperkt gebied bewegen bereikt deze campagne veel publiek.

IMG_0689-resized

Winning never quits, klinkt lekker maar een Brit zal niet weten waar je het over hebt. Het had natuurlijk moeten zijn: win and never quit. Maar het is marketingblabla, dus dat zij de makers vergeven. Veel lulliger is natuurlijk dat uitgerekend sterspeler Jordy Clasie die boodschap moet verkopen. Ajax gaf mijn ploeg uit Rotterdam gisteren de derde tik in de competitie. Die afknapper straalt onbedoeld af op de afzender van de campagne. Dat bedenk je toch niet als je aan de tekentafel zit met de marketeer van Adidas? Feyenoord-fans zoals ik, Clasie én United States of Fans moeten nu even door de zure appel heen bijten.

Van de afbeelding nog even naar de boodschap van de campagne. Nitrocharge your game klinkt cool, maar wat zegt het? Een energy drink? Een nieuwe computergame? Clasie-tandpasta? Ik heb bij het bushokje even gegoogled. Nitrocharge is een nieuw type schoen met‎ miCoach en dempende 3D vlakken. Natuurlijk…

Heb je nieuwe schoenen nodig dan raad ik je aan even te wachten tot na de wedstrijd Feyenoord-Nac aanstaande zondag. In #020 is de grasmat ronduit waardeloos, maar een dempend 3D-vlak kan net het verschil maken. ‘Het komt goed’, aldus Clasie in het AD vanmorgen. Dat stemt in ieder geval hoopvol, ook voor Adidas en de bedenkers van dit billboard.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *