Verhalenbox

Opdrachtgever: Stichting Open Doors / Harderwijkerweg 136 in Ermelo / Opgeleverd: juli 2022

De vraag

Bij de ingang van het Open Doors Bezoekerscentrum staat een beuk met een interessant verhaal. We plaatsen een bankje, maar hoe brengen we dat verhaal over die boom tot leven?

De oplossing

Een Verhalenbox bij de entree van Open Doors is een geweldig leuk middel om te communiceren. Allereerst omdat het bezoekers meteen in de stemming brengt én de beuk heeft een goed verhaal.

Voor een klant bezocht ik enkele jaren geleden een bedrijf in Wales dat deze hufterproof-apparaten bouwt. De Verhalenbox heet eigenlijk U-turn Round. Hoe het werkt? Selecteer een audiofragment en draai aan het wieltje. Denk aan de ouderwetse knijpkat. Er is overigens ook een Verhalenbox op zonnecellen.

De Verhalenbox heeft een USB-connector en daarmee lees je ook de data uit. Welke audiofragmenten doen het goed en welke minder. Op die van Open Doors staan staan acht korte verhalen, vier in het Nederlands en vier in het Engels. Ook de audioproductie en vormgeving mocht ik doen.

De mogelijkheden van de Verhalenbox zijn onbeperkt. Denk aan:

  • Natuurgebieden
  • Historische gebouwen
  • Bij monumenten
  • Overige buiten- of binnenruimten (met een verhaal)

Ik hoop nog veel van deze apparaten te plaatsen voor andere opdrachtgevers. Verhalen verbinden en ze zijn een absolute eye-catcher.