Durf te geloven in je wijk

Opdrachtgever: NCRV / Opdracht: ontwikkelen corporate campagne radio, televisie en online / Gerealiseerd: 2007

Vraag van de opdrachtgever

De 40 wijken van minister Ella Vogelaar zijn begin 2007 in het nieuws. Krachtwijken, prachtwijken, aandachtswijken. Er is veel discussie over de naam, maar wat leeft er in die wijken? Hoe gaan bewoners om met sociale, fysieke en economische problemen? Wat weten de media en Hilversum van het leven in zo’n wijk?

Mijn aandeel in dit project

Mij is door de NCRV gevraagd om als programmamaner een corporate campagne te ontwikkelen waaraan zowel radio, tv als internet konden meedoen. Onder de titel ‘Durf te geloven in je wijk’ zijn twee weken lang programma’s gemaakt in Klarendal. Een karaktervolle wijk in Arnhem, met een roemruchte geschiedenis. Er gebeurt veel en er wonen kleurrijke mensen.

Het ministerie, de gemeente Arnhem en volkshuisvesting waren bereid om mee te doen. Midden in de wijk hebben we Studio Klarendal geopend. Radiomaker Lennart van Dijk werd aan het team toegevoegd. In een hofje was een onderkomen/nachtverblijf voor programmamakers.

De volgende titels deden mee: Man bijt Hond – Netwerk – Rondom Tien – Dokument–  Stand.nl- Schepper & Co – Derde Testament – De Beste Wensen – Cappuccino –  CasaLuna – Plaza– Knooppunt Kranenbarg –  Plein 5 – Stand.café en MM-Magazine.

Klarendal kreeg spots, promo’s en leaders. Een eigen website. Er was een NS-postercampagne. Veel aandacht in de mediabladen. Alle bewoners ontvingen een ansichtkaart en werden uitgenodigd naar Studio Klarendal te komen. Er was veel free publicity.