Hogeschool Rotterdam

Opdrachtgever: Hogeschool Rotterdam / Opdracht: parttime docentschap, het ontwikkelen van lesprogramma’s en adviseur beroepencommissie / Gerealiseerd: 2014/2017

Vraag van de opdrachtgever

Een studierichting aan de Hogeschool Rotterdam is crossmediale communicatie. Dit programma (voltijd) stoomt studenten klaar voor een baan in de media, reclame en vormgeving. Vanaf 2014 geef ik op freelance basis les. De Hogeschool zocht een allround communicatieprofessional met een journalistieke achtergrond.

Mijn aandeel in dit project

Tot 2017 ben ik parttime verbonden geweest aan de opleiding. In die periode heb ik enkele lesprogramma’s ontwikkeld en die vakken gedoceerd:

  • Concept & Innovatie – ruim 100 studenten ontwikkelen in 8 weken een creatief concept voor een crossmediale campagne. Zij doen in teamverband onderzoek en presenteren moodboards en dummy’s. Het resultaat – 25 campagnes – wordt mede beoordeeld door professionals uit ons netwerk.
  • Meet the Press – studenten organiseren een persconferentie rond een actuele kwestie. Ze doen onderzoek (nieuwswaarde, media, organisatie en stakeholders), presenteren een mediastrategie en schrijven een helder, uitnodigend persbericht.

Verder was ik adviseur Beroepencommissie aan de Hogeschool Rotterdam. Ik werk graag met ‘jong spul’ en het is leuk om nu via LinkedIn te horen waar zij terecht zijn gekomen. De studenten van toen zijn de collega’s van vandaag.