Wat ik doe

Ik werk als schrijver/publicist, adviseur, tentoonstellingsmaker en als bedenker van campagnes. Tot 2011 was ik journalist (krant, radio en TV), maar sinds ik freelancer ben geworden zijn mijn werkzaamheden zich gaan verbreden. Bij al mijn opdrachten stel ik mijn journalistieke vaardigheden ter beschikking die ik als documentairemaker, columnist, redactiechef en eindredacteur van De Ideeënfabriek heb ontwikkeld. Door mijn achtergrond kan ik goed uit de voeten met opdrachten die om meer denkwerk vragen.

Levensbeschouwing, geschiedenis en verhalen van mensen. Daar loop ik warm voor.

Wat (verder) mijn kracht is?

Volgens mijn opdrachtgevers dat ik scherp en betrokken ben. Dat ik mij snel de materie eigen maak. Dat ik de context van vraagstukken doorzie en vooral in staat ben in begrijpelijke taal hún verhaal te vertellen met de juiste middelen. Dat ik een scherp oog heb voor dilemma’s, creatief ben in het vinden van oplossingen en goed omga met de financiële middelen.

wat anderen zeggen

De portretten die Joël maakte over Rotterdammers in de bijstand zeggen meer dan stapels beleidsnota’s bij elkaar!

Joël is een gedreven en inhoudelijk sterke programmamanager. Hij enthousiasmeert en verstaat de kunst om een team te leiden zonder ‘een baasje’ te zijn. Dit leidt tot mooie resultaten. Erg prettig met hem gewerkt.

Joël is een veelzijdig journalist. Hij heeft een zeer scherpe neus voor nieuwe technische ontwikkelingen en een opvallende creativiteit in het toepassen daarvan in de diverse media.

Ik werk nu een jaar of vier voor Stimulansz, maar leer nog elke dag, zo ook van de verhalen uit het boek ‘Rotterdammers in de bijstand’. Superinteressant!

Wat het Leger des Heils is, wat we doen en waarin we geloven heeft Joël met zijn mensen uitstekend gepresenteerd in ons nieuwe museum op de Wallen in Amsterdam. Wij zijn trots op wat daar te zien is!

Joël is one of those rare professionals that knows how to combine a clear vision with a very pleasant, relational approach. He understands how television works and how it all comes down to the essence of storytelling and great visualization!

Input2media heeft het HippoLine DNA met zijn verfrissende, originele aanpak perfect vertaald in tekst en beeld voor al onze uitingen.

Wij zijn blij dat homoseksuele heilssoldaten zélf hebben willen spreken. Joël heeft een prachtig boek geschreven. Dank daar voor. Een stap weer!

Joël heeft ons geholpen met het aanjagen van de innovatiekracht van bibliotheken. Zijn creatieve werkvormen en sprekende voorbeelden zorgen voor energie en inspiratie.