Marketingflop SNS Bank

Tussen de post een brief van de SNS Bank. Met achter het venster van de envelop het woord VERTROUWELIJK. In kapitale letters en dikgedrukt. Een persoonlijke en dus bijzondere brief. Over een uitzonderlijke transactie? Een erfenis? Een schuldeiser? Een uitnodiging om toe te treden tot de Raad van Commissarissen?

Unknown-1Vertrouwelijk; deze brief is duidelijk niet bestemd voor de openbaarheid. Die indruk wordt gewekt. Met een lichte huivering gaat ‘ie open. En wat is de deceptie groot. Beste ondernemer, luidt de aanhef. Niks persoonlijk, geen geachte meneer Batenburg. Vervolgens: ‘SNS Zakelijk Sparen is een zakelijke internetrekening, waarmee uw spaargeld nog meer rendement oplevert’. Bladiebla.

Gewone, platte reclame voor een product van de bank. Niets mis mee, maar maak geen misbruik van het woord vertrouwelijk. Dergelijke berichten krijg je doorgaans van autoverkopers, makelaars en de Postcode Loterij. Een bank die liegt, je op het verkeerde been zet en je als consument niet serieus neemt is andere kost. Heeft de afdeling marketing misschien nog even overwogen om er STRIKT VERTROUWELIJK van te maken? Krijgt de campagne over spaartegoeden straks het woord WAARSCHUWING achter het venster?

Deze aanpak is niet sjiek, een bankinstelling onwaardig en werkt averechts. Vertrouwelijk heeft bij SNS kennelijk geen enkele betekenis meer. Je zou verwachten dat juist deze bank als een leeuw waakt over zijn reputatie.

Naschrift. SNS webcare heeft na dit blog meteen gereageerd en wilde exact de inhoud van de brief. Een dag later maakte de bank ruiterlijk excuses voor de ‘uitglijder’. We nemen maatregelen om dit soort communicatie in de toekomst te voorkomen, aldus een woordvoerder van de bank.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *