,

De Rabo en Ossenstaartsoep

De val van de Rabobank kwam mij net een paar dagen te vroeg. Ik moest die andere klap nog verwerken. Na de kwestie Zwarte Piet en de fraude Alpe d’HuZes zit ik nog met het gesjoemel rond die Ossenstaartsoep in mijn maag.

images

Voor wie de kwestie is ontgaan. In Ossenstaartsoep blijkt niets te zitten dat ook maar iets te maken heeft met een os. AH, Jumbo, Plus, Unox, Aldi en Lidl leveren ons een klote streek. Een os is een gecastreerde stier dus klote dekt hier de lading. Dat onze Ossenstaartsoep niet deugt werd en paar dagen geleden wereldkundig gemaakt door de Keuringsdienst van Waarde (KRO). De programmamakers gingen langs een vleesleverancier die uiteindelijk aarzelend toegaf dat de naam van het product niet helemaal je-van-het is. De brokken in de soep zijn stukjes restvlees, aangelengd met grote hoeveelheden water en smaakstoffen Wat in Ossenstaartsoep zit, zit ook in kroketten. Zo, ook weer opgelost.

Maar nu komt het meest stuitende. Job van Baars, de directeur van Meat Insiders zei zonder blikken of blozen in de show: ‘Slim van ons hè? Mooi vak hebben wij hè?’ Die misselijkmakende quotes gonzen nog steeds bij mij na. Dat de kluit zo massaal wordt belazerd, daar is de man kennelijk trots op. Zouden die Liborhandelaren bij de Rabo ook zo over hun werk spreken? Vinden zij zichzelf slim en zijn ze trots? Unox en Albert Heijn hebben naar aanleiding van de uitzending aangekondigd de productnaam Ossenstaartsoep te veranderen. Ik lees vandaag in mijn krant dat Rabobank start met een cultuurprogramma en gedragstraining voor alle medewerkers. Ik heb even helemaal geen trek in die onzin.

2 antwoorden
 1. martiene krooshof
  martiene krooshof zegt:

  Ha Joël, we hebben een prachtig nieuwe school midden in Klarendal! Ik dacht, Joël zou eigenlijk eens een vervolg moeten maken op de uitzending van 8 jaar geleden…Klarendal Tranendal is passé! Zie MFC op inet (als je het leuk lijkt om te zien)

  Hoe is het verder met je?

  groetz uit Brummen, M

  ps je werkt niet meer bij de NCRV; j le sais, maar mss zie j er een leuke docu in!?

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Op 30 okt. 2013 om 20:05 heeft \”Joël Batenburg\” het volgende geschreven:

  > >

  Beantwoorden
  • joelbatenburg
   joelbatenburg zegt:

   Klopt, weg bij de NCRV. En geen spijt van mijn besluit. Klarendal vond ik geweldig en ik ga je er zeker weer zien in 2014. Kom graag kijken op de school. Maak geen docu\’s meer en doe andere leuke dingen. Leuk om je te blijven volgen op Facebook :-)

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *